Check uw overeenkomst

Vaststellingsovereenkomst of arbeidsovereenkomst ontvangen? Laat u adviseren door een arbeidsrechtspecialist. Door vooraf advies in te winnen zijn uw rechten in de toekomst gewaarborgd. Samen met Go-SenZ haalt u gegarandeerd meer uit uw overeenkomst.

GRATIS VASTSTELLINGSOVEREENKOMST-CHECK

Het einde van uw arbeidsovereenkomst dient goed geregeld te zijn. Uw rechten – zoals uw WW-uitkering – dienen te worden gewaarborgd. Go-SenZ helpt bij het behalen van een optimaal resultaat en voorkomt onzekerheden en kosten die procedures met zich meebrengen. Zij adviseert u graag over wat wel en niet mag en helpt u deze kwestie tot een goed resultaat te brengen.

Tegen een vast tarief controleert Go-SenZ uw vaststellingsovereenkomst op een aantal essentiële punten. Go-SenZ geeft u daarnaast handvatten voor uw onderhandelingstraject. Vaak worden de juridische kosten voor advies van de werknemer door de werkgever vergoed en is de VASTSTELLINGSOVEREENKOMST-CHECK gratis voor u. Indien gewenst kunnen wij u ook bijstaan in de onderhandeling.

Meer informatie? Kijk op onze KENNISBANK.

ARBEIDSOVEREENKOMST-CHECK

Een heugelijk feit, het ondertekenen van uw arbeidsovereenkomst. Maar zijn uw belangen wel goed geregeld? Hoe zit het met uw concurrentie- en/of relatiebeding, een boetebeding, studiekosten, reiskostenvergoeding, eigendomsrechten of bonusregeling?

Voor een vast tarief controleert Go-SenZ uw arbeidsovereenkomst op een aantal essentiële punten maar ook uw persoonlijke situatie wordt hierbij meegewogen. Want elke arbeidsovereenkomst is maatwerk. Daarnaast geeft Go-SenZ u een aantal handvatten voor uw onderhandelingstraject.

De ABEIDSOVEREENKOMST-CHECK is een kleine investering die zich zelf terugverdient, door het persoonlijke advies van Go-SenZ. Bovendien voorkomt u juridische discussie achteraf, door vooraf advies in te winnen.

WERKGEVER, ZIJN UW OVEREENKOMSTEN UP-TO-DATE?

Go-SenZ beoordeelt of de arbeidsovereenkomsten conform huidige wetgeving voldoet. In 2015 is het arbeidsrecht met de invoering van de Wet Werk en Zekerheid ingrijpend veranderd. Een arbeidsovereenkomst die voldoet aan de huidige wetgeving kan discussie met werknemers voorkomen. Denk hierbij ook aan concurrentie- of relatiebeding, proeftijdbeding, loondoorbetaling bij ziekte, of aanzegplicht. Ook voor het opstellen en beoordelen van overeenkomsten van opdracht, reglementen en andere afspraken tussen werkgever en werknemer kunt u terecht bij Go-SenZ.

MEER WETEN?

Neem vrijblijvend contact op en ontdek wat Go-SenZ voor u kan betekenen.